להינות מפרחים שעל עץ עורלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/04/07 11:00 כט בניסן התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום.

שתלנו לפני כשנה עצי פרי הדר בחצרנו.

בשלוש השנים הראשונות הפרי אסור

השאלה מורכבת משניים

א. האם מותר להוריד את הפריחה לפני גדילת הפרי כי הוא לוקח כוח על חשבון גדילת העץ?

ב. ראיתי שיש אנשים ששמיט בתה פרח של עץ פרי הדר האם זה מותר בשלוש השנים הראשונות של העץ.

א

תשובה

ב"ה

שלום.

1)מותר.
2) אם העץ נשתל לשם העלים אז העלים נחשבים כ"פרי" לצורך זה ושייך בזה דיני עורלה (למשל עלי גפן ) .
ואם העץ נשתל לשם הפרי אז מותר להינות מגזעי העץ או מהעלים או מהפרחים אולם הפירות הרגעינים והקליפות אסורים בהנאה כמבואר בשו"ע רצד סע' א .

יום טוב,

עוזיאל אליהו,

.