להינות מחילול שבת באינטרקום על ידי יהודי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/07/07 16:49 ז באב התשסז

שאלה

רציתי להכנס לבנין בשבת, אין לי מפתח.אני יכולה להכנס אחרי שמישהו שפתח ע"י צלצול באנטרקום או שזה נחשב הנאה מחלול שבת של יהודי?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)זה נחשב הנאה מחילול שבת של יהודי. וגם אם הוא פתח את זה רק עבורו . וזה שונה ממציאות שאם אדם הדליק את האור בשבת בחדר מדרגות שמותר לעלות מפני שניתן לעלות גם אם הוא לא היה מדליק את האור אבל כאן אי אפשר להכנס אילולי החילול שבת שלו ולכן אסור.

2)ואם מדובר בשכן גוי אז אם הגוי לחץ בשביל עצמו בכדי להכנס ואת רוצה להכנס אחריו -מותר.
ואם הוא לוחץ עבורך ובשבילך -אסור.
ועייני גם בתשובתי "מזגן"
https://www.kipa.co.il/ask/show/73680

שבת שלום,

עוזיאל אליהו,

.