להיטהר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/03/08 22:45 ב באדר ב'

שאלה

גם אני הייתי קורבן של שז"ל, כמו הרבה אנשים שאני מכיר.

נפלתי עליו, לא ידעתי שהוא חטא, אך בכל פעם שביצעתי אותו, הרגשתי רע.

נכנסתי לאתר הזה, וכאן הבנתי שאני חוטא בחטא חמור.

מצאתי כאן הרבה מידע לגבי החטא, ואני מרגיש שאני מתחיל להתרחק מהיצר.

אני כבר לא חושב על זה הרבה כמו שחשבתי פעם.

בכל פעם שאני קורא את המידע שכתוב כאן באתר, זה יותר מחזק אותי שלא לעשות את המעשה.

השאלה שלי היא, האם יש דרך כלשהי להטהר לחלוטין? או שהחטא הזה ילווה אותי כל חיי?

אם יש דרך, באילו אמצעים עלי לנקוט על מנת להגיע לדרך הזאת ולממש אותה?

תשובה

ב"ה

שלום.

הדרך היא "סור מרע ועשה טוב".
ה"סור מרע" כולל את כל הדברים שאתה ורק אתה יודע שמשפיעים עליך וגורמים לך להקלע למצב הזה. כגון שעמום או לחץ או גירוי וכדומה .ואת הדברים האלה תתקן ותסיר.
והדבר השני הוא "עשה טוב" - כלומר תמשיך ועשות את כל המעשים הטובים שאתה עושה כגון : תפלל, תלמד, תשחק עם חברים תמלא את סדר יומך בעיסוקים רבים אל תתן לשיעמום וליצר הרע מקום להכנס.

והדבר החשוב ביותר הוא שגם אם אתה נופל אז תקום הקימה היא חלק חשוב מאוד אל תתן ליצר הרע לראות אותך עצוב ומדוכא אדרבא תקום!! תתנער !! כמו תרנגולת שמנערת את העפר מעל נוצותיה ותמשיך לחיות חיים של שמחה .

חזק ואמץ אחי!!!

עיין גם בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/46897

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.