להיות מלצר

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/08/02 00:53 כד באב התשסב

שאלה

השלום לרב

קוראים לי נדב

אני בן 18 בוגר ישיבה תיכנית לפני ישיבה גבוה

רצתי לדעת, דעת תורה בנוגע לעבודה במלצרות.

מבחינת צניעות של העובדים ובטח של הנוכחים במקום. מצד אחד אני מכניס את הראש למטה חולה ועדיף להתרחק אבל מצד שני הרי לא נאמר שעלינו לסגור את עצמניו בבתים ולא לצאת.

חשוב לציין שהמקום כרש לגמרי ולא פתוח בשבת

תודה מראש

נדב :)

תשובה

ב"V

שלומות

שאלתך מסובכת ורחבה:
מה הדין ביחס לעבודה בבנק, שהרי גם לשם באות נשים בלבוש לא צנוע,
ובחנות,
ובחברת מחשבים,
ובחדר המדרגות בבית משותף,
ועוד, ועוד.

אכן, אם ניתן להמנע - מה טוב ומה נעים. ואם זו הדרל להתפרנס בחופש ואין דרך טובה יורת - אין זה אסור.
ובכלל, הדבר מהווה מבחינתך אפשרות לבירור הקושי ביצירת מפגש נכון בין התורה לבין החיים.
כאן, חשובה חכמת האיזון. ללמוד לחיות עם מציאות קלוקלתץ ולא שלמה מבלי לוותר ולו לרגע על החלום השלם אליו כולנו חפצים להגיע.

בברכה,

שי