להחליף בקבוקים בין שולחנות בחתונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/10/02 08:53 יט בחשון התשסג

שאלה

לכבוד הרב

שלום!

מה דעת הרב בענין:

ראובן מגיע לחתונה או לאירוע אחר, ויש על השולחנות בקבוקים מסוגים שונים: קולה, ספרייט וכד'.

ועל השולחן שלו (שולחן מס 1) יש ספרייט, אך ראובן אוהב קולה, האם יהיה מוסרי להחליף את הבקבוקים? {יש לציין, שידוע שיש אנשים שיותר אוהבים קולה מספרייט, ויתכן שראובן לוקח מהשולחן משקה שיושבי השולחן יותר יאהבו}

{להביא לשולחן מס 1 את הקולה, ולתת לשולחן השני - שולחן מס 2 את הספרייט}

יש לציין : א. שאנשי השולחן השני - שבשולחן מס 2 עדיין לא התישבו בשולחן שלהם.

ב. אם האנשים יושבים שם, האם עלי לבקש מהם רשות? (הרי הם לא קנו את הבקבוק הזה?)

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

אם כבר יושבים על השולחן השני - אסור כי הם כבר זכו בו.

אם עדין לא ישבו שם - מותר כי הוא יכול לשבת שם.

אם על כל שולחן יש שני בקבוקים אחד קולה ואחד ספרייט. והוא רוצה שאצלו יהיו שני קולה ובשני שני ספרייט - אסור, כי זה על חשבון בעל הבית שרוצה כי בכל שולחן יהיו משני הסוגים.

אם אינו יכול לשבת שם כי השולחן מסומן בשם - אסור כי בעל הבית כבר זכה להם במה שעל השולחן.