להזמין רכלנית לחתונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/02/02 10:52 ל בשבט התשסב

שאלה

אני תלמיד בישיבת הסדר שיעור ה, יצאתי לפני שנה עם בחורה ולימים נהיינו חברים. הקשר שביננו התקדם מהר עד שחברה רחוקה של חברה שלי סיפרה לה שהיא שמעה ממישהוא אחר שאני בתקופת נערותי הייתי מסתובב בחברת בנות יותר מידי.

שלדבר זה אין שחר, חברתי קבלה את המידע באופן מאוד קשה כי היא חשבה שהיא מכירה אותי, אך עכשיו היא חוששת אולי היא בעצם לא כל כך מכירה אותי, דבר זה גרם למשבר מאוד רציני בקשר שלנו שארך כמעט חודש ועד עכשיו משאיר משקעים, החברה שסיפרה לה אינה מכירה אותי כלל.

ב"ה אני וחברתי החלטנו להתחתן בקיץ, וחברתי מעוניינת להזמין את החברה הזאת, אך אני מתנגד לזאת מכל וכל, מכיוון שדבר זה גרם להרבה בעיות ביננו ואיני מוכל להיפגש עם חברתה.

הייתי רוצה לשאול את הרב מה נכון לעשות?

תשובה

זו שאלה קשה.
מצד אחד ודאי הוא שלא כדאי שהיא תבוא – כי יהיה צר לה לראות בשמחתכם.
מצד שני אני מבין את ארוסתך שלא רוצה להראות קטנונית בחתונה הזאת.

למעשה אם החברה הזאת חזרה בה מהרכילות הזאת והתנצלה על כך באמת – אפשר לותר.
אם לא – לא.

בכל מקרה לא רבים על זה עם הארוסה.