להוריד את הכיפה או לא ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/09/02 01:31 יב בתשרי התשסג

שאלה

יש לי שאלה...שאולי תתקשה לענות עליה בגלל המציאות של השאלה....

אני בן נוער שהולך לדיסקוטקים ואני יודע שזה אסור ולא טוב....אבל אין מה לעשות ככה אני...

השאלה שלי היא ככה :

אני הולך עם כיפה סתם בכללי אומנם היא לא גדולה אבל היא עדיין כיפה... כשאני נכנס למקום בילוי כמו דיסקוטקט אני מוריד את הכיפה כי אני חושב שזה חילול ה' אם יראו דתי מסתובב במקומות כאלה האם אני עושה נכון...... ??????

ואל תגיד לי ללכת בלי כיפה בכלל כי זה לא יקרה....ואם אני עושה נכון שאני מוריד את הכיפה למה אני רואה כאלה שעם כיפה בתוך מקומות בילוי כאלה.....? הרי לפי ההגיון זה חילול ה'..!!! אני מצפה לתשובה בבקשה......

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני מעתיק לך שאלה דומה שנשאלה באתר ואת תשובתי :

להוריד את הכיפה במסיבה
שלום לכבוד הרב!
האם כאשר אני הולך למקומות כמו מועדונים,מסיבות... שרוב רובה של האוכלוסיה שם הם חילונים! אני צריך להוריד את הכיפה משום חילול השם או שאני אשאיר אותה על הראש?
(אל תרשום לי לא ללכת בכלל בגלל שאסור(אני יודע זאת)אני גם ככה הולך ורוצה לדעת כיצד לנהוג!)
תודה מראש
שילת
ב"ה

שילת שלום.

לא . אל תוריד את הכיפה בשום מקום ובשום מצב!!!

אל תתבייש בעצמך תהיה מה שאתה , אל תשתפן!
אם אתה נשאר עם הכיפה על הראש ,זהו קידוש השם!

דע לך כי אין מצב שבו האדם נשאר עומד במצבו הנפשי-

או שיורדים
או שעולים
אם מורידים את הכיפה מהראש -יורדים,
אם מעלים אותה על הראש - עולים

תהיה חופשי ומאושר -תהיה אתה
בעוצמתך הפנימית
באישיותך הלא נגררת
בכיפתך הנהדרת.

חזק ואמץ!!!!!!!!!!!

עוזיאל
עיין גם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=12007