להוכיח את ההורים שלי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/07/07 00:42 א באב התשסז

שאלה

בעזרתו יתברך!

יש לי שאלה נורא חשובה..

האם מותר לי להוכיח את ההורים שלי?זאת אומרת האם אני יכולה להגיד להם כל מיני דברים כמו שהם ישפרו את המידות שלהם וכו'...אני עוברת על מצוות כיבוד הורים בגלל זה??

ותמיד שאני מדברת איתם על המידות שלהם אני כועסת..איך אני יכולה להתחיל לשפר את מידת הכעס?

ישמח מאוד אם תענו על השאלות שלי..

תודה רבה.

ספיר

תשובה

ב"ה

שלום.

לא. אל תכניסי את עצמיך לסיטואציה של המוכיחה בשער את ההורים שלך או המטיפה של המשפחה.
הטוב ביותר שאת תנסי להוכיח את עצמיך ולשפר את עצמיך ולתקן את מידותייך ומתןך כך זה ישפיע. מעט מן האור שלך יכול לגרש לבד ללא אומר וללא דברים הרבה חושך. ואין הדבר תלוי- אלא בך.

ואם יש איזה דבר שבכל זאת את רוצה לומר אז זה מצויין!! ואפילו מומלץ לשוחח עם ההורים אבל לא בנימה של ביקורת!! או בטון דיבור של תוכחת! .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,
.