להדביק סטיקרים על מכוניות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/11/10 20:22 כה בחשון התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול האם מותר להדביק 'סטיקרים' (מדבקות)

על מכוניות ברחוב למען שחרור החייל החטוף גלעד שליט?

תשובה

ב"ה

שלום.

אני לא רואה היתר הלכתי לעשות משהו בחפצים של אדם אחר ללא רשותו .

גם אם מדובר במטרה נעלה ומעולה ורצינית הרי שגופו וחפציו ורכושו של אדם הם שלו ולא ניתן לעשות כל פעולה ללא רשותו של הבעלים.

אתה יכול לגשת אל האדם ולהציע לו להדביק או לתת לו והוא יחליט אם להדביק והיכן להדביק .

כמו כן אין כל היתר הלכתי " ללכלך " קירות ועמודי תאורה וכדומה במודעות ובסטיקרים למינהם או חריטות על סלעים או ציורי גרפיטי וכ"ו.
זה ברור שאסור להזיק . לא לאדם ולא לטבע וגם לא ללכלך .והמטרה לא מקדשת את האמצעים גם אם מדובר על רבינו נחמן מאומן או על המשיח או על ארץ ישראל וכדומה.
ראה דברי חכמים במדרש קהלת : על הפסוק " ראה את מעשה האלהים כי מי יוכל לתקן את אשר עותו"
[" בשעה שברא הקב"ה את אדם הראשון נטלו והחזירו על כל אילני גן עדן ואמר לו ראה מעשי כמה נאים ומשובחין הן וכל מה שבראתי בשבילך בראתי, תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם קלקלת אין מי שיתקן אחריך, " ]

.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.