להגיד תחנון ביום ה' באייר שהוא יום העצמאות??????

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/04/10 16:07 כח בניסן התשע

שאלה

שלום לרב האם צריך להגיד תחנון ביום ה' באייר השנה בתפילה בבוקר ? הרי זה יום הזיכרון אבל מצד שני זה יום ה באייר?

רמי

תשובה

ב"ה

שלום.

רבה הראשי של מדינת ישראל הרב שלמה גורן זצ"ל כתב שיש לומר הלל ביום ה' באייר בכל מקרה ובכל מצב מפני שעיצומו של יום שבו התרחש הנס הוא הקובע גם אם מטעמים טכניים הזיזו את יום העצמאות ליום ו' באייר או הקדימו אותו ליום לד באייר. [(אגב, משנה זו שנת התש"ע ועד שנת התש"פ על פי מה שאנו רואים בלוח השנה המודפס לא יחול יום העצמאות ביום ה' באייר....)].

אולם יש פוסקים שחלקו עליו בזה עיין מאמרו של הרב הראשי לר"ג בקובץ תחומין.

הלכה למעשה:

1)בשנה זו בתפילת מנחה של יום ראשון ד באדר לא אומרים תחנון.
ביום שני ה' באייר יום הזיכרון לא אומרים תחנון ולא אומרים הלל אלא מוסיפים אחרי קריאת התורה אשכבה לחללי צה"ל ומי שברך לצה"ל ולמדינה.
3) ביום שלישי ו' באייר הוא יום העצמאות מתפללים את תפילות היום כולל הלל והפטרה כפי שכתוב בסידורים.

חג עצמאות שמח,

עוזיאל אליהו,

.