להגיד קדיש בצבא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/02/07 01:37 ל בשבט התשסז

שאלה

אני משרת בצבא ביחידה קרבית אבי נפטר לפני חודשיים לערך הבעיה היא שאני צריך לקורא קדיש כלומר להתפלל במניין שלוש פעמים ביום מה שלא אפשרי עכשיו שאני בצבא האחים של אבא גם קוראים עליו קדיש אבל אני רוצה לדעת אם אני מחוייב לקורא גם בכל מצב אני יכול להשתחרר מהיחידה אם אני רוצה ולהיות קרוב לבית

תשובה

ב"ה

שלום.

יהי רצון שמנחם ציון בבניין ירושלים ינחם אתכם אמן.

אתה לא חייב לעזוב את הקרבי. (אחי קרבי זה הכי הכי...)תנסה לדבר עם החבר'ה ולארגן מניין לתפילה כדי שתוכל לומר קדיש. כדאי לך לשוחח על כך עם המפקד הישיר שלך ולקבל את אישורו או את עידודו לכך.
במקביל תשוחח עם הרב החטיבתי והוא ינחה אותך כיצד ואיך לבצע את התפילות ובאילו זמנים .

אשריך אחי!! יהי רצון שהקב"ה ישמע את אמירת הקדיש לך ויתגדל ויתקדש שם השם בעולם.

חזק ואמץ!

עוזיאל אליהו,

.