להגיד או לא???

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/10/10 21:54 כג בחשון התשעא

שאלה

שלום רב:

אי גרה ליד ירושלים, בבקרים אני צריכה להגיע לתחנת דק {מעבר מכמש}. ישנם הרבה בקרים בהם פקוק בחיזמה, לכן, אם אומרים את זה לטרמפים, רובם ייסעו בדרך אחרת. השאלה היא - האים להגיד לטרמפ עליואני עולה שיש שם פקק, ואז הוא ייסע בדרך שונה, שלא עוזרת לי כלל, או לחכות הרבה זמן לאיזה שהו טרמפ שייסתכן וייסע בפקק???

תודה רבה ויום טוב,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה לי שבדיוק על דברים מעין אלו חלה מצוות: "ואהבת לרעך כמוך".

כפי שאתה היית מצפה שיזהירו אותך מעיכוב מיותר בתנועה כך עליך לעשות לזולת.

עם כל הקושי שבדבר - לפחות תדעי שאת מקיימת הרבה מצוות בכל בקר.

בברכה