לג בעומר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/05/15 22:54 ח בסיון התשעה

שאלה

מדוע למנהג הספרדים, נוהגים לרקוד ולשמוע מוסיקה וכלי שיר בל"ג בעומר אך לא להסתפר, להתגלח ולהתחתן? מה ההבדל בין מנהגי האבלות?

תשובה

שלום!

הסיבה לכך היא שמנהגי האבלות בספירת העומר הינם לזכר מות תלמידי רבי עקיבא שמתו בגלל שלא נהגו כבוד זה בזה. מנהגי האבלות מזכירים לנו את החסרון הנורא שקורה כשלא נוהגים כבוד.

תלמידי רבי עקיבא מתו במהלך 33 ימים, כלומר עד סוף ל"ג בעומר, לכן מנהגי האבילות ממשיכים גם בל"ג בעומר. מצד שני, מכיוון שיום ל"ג בעומר הוא יום ההילולא של רבי שמעון בר יוחאי - מותר לכבודו לערוך שמחה עם שירים וריקודים.

כל טוב!