לגבי משחק מחשב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/03/11 13:47 יד באדר ב'

שאלה

יש משחק מחשב שראיתי שבתוך המשחק יש דברים שקשורים לדתות אחרות כמו בודהה וכל מיני דברים אחרים

המשחק עצמו לא עוסק בזה אלא זה משחק רשת(שמשחקים בו כמה אנשים ביחד) השאלה שלי היא האם מותר

לשחק במשחק הזה? למשחק קוראים SA-MP

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינני מבין בכלל במשחקי מחשב אבל אני יודע שאנו מצווים להתרחק מכל עבודה זרה.

והוא אמרו יתעלה: "ולא תחנם" (שם ז, ב), ובא בקבלה: "לא תתן להם חן". ואפילו אדם מעובדי עבודה זרה שצורתו נאה - אסור לנו לומר: זה נאה בצורתו או זה יפה פנים, כמו שנתבאר בגמרא דילן. ובגמרא עבודה זרה ירושלמי אמרו: לא תתן להם חן בלא תעשה.
(ספר המצוות נט)

אסור להתפעל ולא להתלהב מדברים מרשימים שקשורים לעבודה זרה: תמונות של מקדשי עבודה זרה או פסלים של עבודה זרה.
אם המשחק קשור לדברים כאלה אז אסור לשחק בו.