לבישת מדים מכובסים בתשעת הימים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/07/03 15:48 א באב התשסג

שאלה

האם מותר ללבוש מדים מכובסים בתשעת הימים (הכונה למדי א'), ואם לא, אז מה יש לעשות אם כל המדים שברשותי מכובסים?

שאלה נוספת היא מה לעשות אם אני מקבל מדים חדשים לגמרי (מהנילון) במקום כל המדים שיש לי, ואני חייב ללבוש אותם דווקא?

תשובה

בס"ד

דע לך שהספרדים נוהגים איסור ללבוש מכובסים רק בשבוע שחל בו תשעה באב והאשכנזים נהגו מר"ח אב.

וגם חייל אשכנזי יכול בשעת הדחק להקל בענין של לבישת מדים עד שבוע שחל בו כיון שמעיקר הדין המובא בגמרא האיסור של "לבישת מכובסים" הוא רק בשבוע שחל בו תשעה באב.

[למעשה]

אם יש לך בגדים שכבר לבשת - לבש אותם.

אם כל המדים שברשותך הם מגוהצים - אתה יכול ללובשם עד שבת שלפני תשעה באב. וכך להכין אותם לשבוע שחל בו תשעה באב.

אם אתה משרת במקום שבשבת לובשים מדי א' - אתה יכול ללבוש אותם בשבת. באופן שלא יראה כהכנה ליום חול.

אם אתה לא רגיל ללבוש מדים בשבת כלל - אינך יכול ללובשם בשבת על מנת להכינם ליום חול.

אם לא לבשת אותם לפני שבוע שחל בו. או שאתה נוהג כמנהג האשכנזים לאסור מר"ח - אתה צריך לקמט אותם מעט לפני לבישתם, שלא יראו מגוהצים לפי התפר אלא משומשים מעט. ויש נוהגים להשליכם על הרצפה ואין צורך בכך.

בהצלחה