לבישת גרביים לבנות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/09/01 21:10 טז באלול התשסא

שאלה

האם בנות מחויבות ללכת עם גרביים (האם זה משנה אם אני לובשת חצאית ארוכה)?

דניאלה

תשובה

שלום דניאלה,
כמעט כל הפוסקים פסקו שמלבד השמלה עד למטה מן הברך יש לגרוב גרביים, אך כיוון שהמשנה ברורה הקל בזה- הרוצה להקל יש לה על מי לסמוך, והמחמירה תבוא עליה ברכה (מ"ב סי' ע"ה ס"ק ב, חזו"א או"ח סי' טז ' אות ח').
אך במקום שהמנהג ללכת עם גרביים אין להקל (הגרש"ז אוירבך, "ועלהו לא יבול, עמ' שיא-שטז).
הגרביים צריכים להיות אטומים ולא שקופים (מ"ב סי' ע"ה, ס"ק כ"ה).
(מתוך "צניף טהור"- צניעות בגדי נשים, הרב שלמה אבינר, עמ' 25).
מי שהולכת עם חצאית ארוכה המכסה את הרגל עד הקרסול - אינה צריכה גרביים (שו"ת שבט הלוי חלק ה' סימן ע"ז).
כל טוב
חברים מקשיבים