לבישת בגדים חדשים פשוטים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/06/13 18:04 יט בתמוז התשעג

שאלה

צהריים טובים! אנחנו עושות קייטנה בחופש לילדי רווחה (ילדים עולים שאין להם כסף) בהתנדבות מלאה! אנחנו נקבל חולצות לקייטנה שאותם נלבש ביציאות חוץ- בכדי שהילדים יזהו מאיזה קייטנה אנחנו... השאלה: האם מותר לחדש את החולצות הללו.. הרי אסור לחדש בשלושת השבועות!! (אנחנו חיבות ללבוש את החולצות כבר בשלישי השבוע ונקבל אותם בשני כך שלא נוכל לחדש בשבת לפני..) תודה רבה.. ויום-טוב!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

"המתנדבים בעם ברכו ד´"! (שופטים ה; ט)
לפני התשובה לשאלה אני מבקש לבטא הערכה גדולה מאוד מאוד שזו הפעילות שבחרתן לעשות בחופש הגדול.
עם צעירות כמותכן אפשר להאמין שהדור הבא יהיה טוב יותר מהדור שלנו.
ירבו כמותכן בישראל.

האיסור לקנות וללבוש בגדים חדשים הוא בגלל ברכת ´שהחיינו´. מותר לחלק לילדים את החולצות - כי על חולצות כאלה לא מברכים ´שהחיינו´.
חולצות פשוטות שלובשים כדי לזהות את הילדים לא נחשבות בגד מיוחד ומשמח שראוי לברך עליו שהחיינו.

אני מצטט לכם מתוך שיעור של הרב אליעזר מלמד:

"על קניית בגדים פשוטים שאין רגילים לשמוח בהם, כגרביים, לבנים, מטפחת ראש פשוטה, חולצת טריקו פשוטה, אין לברך ´שהחיינו´.
ואפילו אדם עני, ששמח מאוד בקנייתם, לדעת רוב הפוסקים, לא יברך, שאין ראוי לומר ברכה על דבר פעוט שאינו נחשב כמשמח בעיני הבריות..."

אפשר לעיין בהרחבה בקישור
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=9193