לבוש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/10/10 10:06 ט בחשון התשעא

שאלה

האם מותר לעשות חור שני באוזן?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני אישית לא מבין מדוע עושים גם חור ראשון באוזן - מדוע להשחית את שלמות הגוף בשביל לנעוץ בתוכו תכשיט ממתכת. הרי אפשר להתקשט בשרשראות ובצמידים וסיכות בלי להשחית את הגוף.

אני זוכר עדיין תקופה שהמלחמה היתה על החור הראשון. הנה עתה החור הראשון הפך נורמלי ורגיל אז דנים על החור השני.
אני מכיר מקומות בהם הדיון הוא לא על מספר החורים אלא על החלק העליון של האוזן...

מסקנה - הכל תלוי בשאלה מה שמקובל במקומך. כל מה שמקובל בקרב כולם, נחשב קישוט תמים ולכן מותר. מה שלא מקובל ונחשב "נועז" הוא ביטוי של מרדנות או רצון למשוך תשומת לב - דבר שאינו הולם בת ישראל צנועה.

לסיכום - מה שמקובל בקרב כולם כולל נשים צנועות בקהילה אפשר לנהוג, ומה שלא מקובל ונשים צנועות נמעות ממנו - ראוי לכל אחת להמנע ממנו.