לבוש צנוע לגברים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/06/13 03:39 יא בתמוז התשעג

שאלה

האם מותר לי ללבוש בגדים קצרים בבית? ובחוץ? זאת אומרת, מכנס קצר, חולצה קצרה ואפילו חולצה ללא שרוולים?

אני מתחזק ומתחזק וזה לא מרגיש לי צנוע להיות בבגדים קצרים ולהתפלל או אפילו להגיד מדי פעם "ישתבח שמך"

חם..

תודה רבה על הפעולה המבורכת והמחזקת הזאת שלכם! כל הכבוד.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אכן יש צניעות גם לגברים.
גבר ראוי לכסות איבריו לכבוד ד´ שמלא כל הארץ כבודו.
יש להתלבש כפי שהיית מתלבש בנוכחות אנשים חשובים.
כאן יש להבדיל בין ההופעה בבית או ברחוב וההופעה בבית הכנסת.

אפשר בבית ללכת בבגדים קלים יותר - הכל בהתאם לנסיבות.
ברחוב צריך לשים לב להופעה יותר מכבדת.
בבית הכנסת צריך להתלבש בצורה עוד יותר מכובדת.

לכן יש כאלה שמקפידים לא ללכת עם מכנסים קצרים בחוץ, יש כאלה שמקפידים על מכנסים ארוכים רק בבית הכנסת.
הוא הדין שרוול החולצה (ודאי לא ראוי ללכת עם גופיה ברשות הרבים) הוא הדין גרביים.

כפי שאתה נוכח - אין הלכה אחידה בדברים הללו. כל אדם בוחר כיצד לכבד את ד´ בלבושו. הדבר תלוי גם במוסכמות הסביבתיות: לא דומה מכנסים קצרים בעיר ומכנסים קצרים במושב...