לבוש אינדיבידואלי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/05/09 12:46 ב בסיון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני לומדת באולפנא בכתה ט' ואתמול המחנכת שלי לקחה אותי לשיחה על כך שאני לבושה באופן שאינו צנוע כיוון שהבגדים שלי "יוצאי דופן" ואני מושכת תשומת לב. חשוב לי לציין בפני הרב שאני משתדלת לשמור על כל הגדרים ההלכתיים וללכת באופן צנוע לפי ההלכה,אבל בכל זאת המחנכת שלי טוענת שאני מושכת תשומת לב. ברצוני לדעת, האם יש בעיה הלכתית עם לבוש אינדיבידואלי? אני לא מתחברת לאופנה הקיימת שבה כולן לבושות אותו דבר ובעיני זה גם גזל מבחינת המחירים שעולים הבגדים האלה. ( מעניין אם הייתי קונה חצאית ב200 ש"ח בקסטרו כמו עוד שלוש חברות שלי מהכתה גם המחנכת היתה קוראת לי לשיחה?) אבל באמת רציתי לדעת האם זה משנה וקיימת חשיבות להשתייך לזרם מסויים מבחינת אופן הלבוש והאם זה לא סתם אופנה? אודה לך על תשובתך

תשובה

שלום

אני מבין כמה זה קשה. במיוחד כשאת משוכנעת שלא הוגנים כלפייך.

אך עלייך להביא בחשבון שהמחנכת שלך בעלת ראיה רחבה יותר משלך ובעלת נסיון גדול.
אם היא אומרת לך כך, כנראה שיש סיבה.
אני מציע לבקש שיחה עם המחנכת, ולשתף אותה (לא להודיע לה, אלא לשתף אותה) בתחושה שלא נעשה איתך צדק, ושאת לבושה בצניעות. באם עדיין תחושי שלא הוגנים כלפייך, תוכלי לשתף את ראש האולפנא, לא כתלונה על המחנכת, אלא כשיתוף שלו במה שמכאיב לך.

לכן, ההחלטה היא ביד המחנכת ובידייך.

בהצלחה