לא עומדת בהבטחה לד'

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/04/12 10:03 יח בניסן התשעב

שאלה

בס"ד

שלום הרב

יום אחד הייתה לי בעיה כלשהיא אז בקשתי שה' יפתור לי אותה ו"בתמורה" כל יום אתפלל ערבית.

הבעיה שלי היא שאני לא מצליחה לעמוד בזה לצערי.

מה לעשות??

בינתיים אני מקפידה על. קריאת שמע על המיטה

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

א. מדוע אינך מצליחה לעמוד בהבטחה? זו לא דרישה גדולה להתפלל ערבית כל יום - מאות אלפי אנשים עומדים יפה מאוד בדרישה זאת!
ב. על פי ההלכה מותר לאדם לנדור נדרים בשעת סכנה - אבל האם נכון לעשות 'עסקים' עם ד': "אם תפתור לי אז בתמורה..." על כל בעיה שמתעוררת אצלך?
ג. האם נכון להבטיח משהו מבלי לחשוב אם אפשר באמת לעמוד בכך?
ד. בפועל את צריכה 'התרת נדרים'. לשם כך צריך לאסוף שלשה גברים (את יכולה להעזר באבא שלך או ברב \ מורה בבית ספר וכד') ולומר בפניהם את נוסח התרת הנדרים שנמצא במחזורים ובסידורים.