לא מצליחה לשכוח מהעבר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/05/11 11:18 כט בניסן התשעא

שאלה

שלום רב,

שמי מ. היום אני דתייה אפשר להגיד שלכל דבר ב"ה.

בעברי הייתי חילוניה גמורה, יוצאת למסיבות ואפילו היה לי חבר חילוני ממש!

היום, יש לי חבר ב"ה דתי מאד, שמחזק אותי כל פעם מחדש.

טוב לי מאד, אנחנו כבר חצי שנה ביחד (ההורים שלי מתים עליו וזה דבר שמאד חשוב לי, מה שלא היה לי עם החבר הקודם) ושואפים לחתונה!

לאחרונה עולים לי זכרונות ואפילו געגועים לעבר, למסיבות ואפילו לאקס שלי.

יוצא לי לחשוב עליו די הרבה, למרות שמחקתי כל דבר שקשור אליו.

כואב לי נורא שאני רואה אותו עם בנות אחרות, יוצא למקומות בלעדיי.

אין לי מושג איך אני יוצאת מזה?! אני מפחדת שארצה לחזור..

תודה רבה על העזרה מראש :)

המשך יום נפלא!

תשובה

ב"ה,

שלום,

מה שעולים לך מחשבות מהעבר זה טבעי, כי גם אם אדם מתנתך מהעבר נשארים הזכרונות, אך ככל שעובר הזמן הזכרונות מתכהים ובמקומם באים זכרונות וחויות חדשות.
מה שחשוב, כפי שכתבת, למחוק כל דבר שקשור אליו, ולהשתדל לא להפגש ולראות אותו, ולט לקבל עליו מידע, כיוון שכשרואים אותו הזכרונות צפים מחדש, ובדרך כלל הזכרונות הנעימים צפים, וזה מחזק שוב את הזכרון ומקשה על המשך פתיחת פרק חדש.

מה שקשה לך לראות אותו יוצא בלעדייך, אני מניח שיש בזה תחושה של בגידה או הרגשה שהוא מסוגל לחיות בלעדייך וזה מפריע לך,
כאן צריך לעשות עבודה שכלית, תשאלי את עצמך האם באמת את רוצה שהוא יצא איתך יחד עם כל המגרעות שבקשר הזה? הריע בודאי שלא, אלא את נקשרת לתחושות הנעימות שהיו לך, אבל באמת הם היו במכלול גדול של דברים נוספים, כך שבעצם את רוצה דבר שלא קיים!! חויה עם אדם רק בתוח מסויים, זו פנטזיה נעימה אבל לא קיימת, וחבל לייגע את המח על מה שלא קיים.

כתבת שאת מפחדת לרצות לחזור, אז את צריכה לחזק את ההחלטה שלך מה שבחרת עכשיו. ויחד עם זאת לא לפחד ממחשבות שעולות זה טבעי וצריך רק לא לחזק ולאשש אותם אלא לנדף אותם.

בברכה,

דני ארגמן