לא מצליחה לשכוח בחורים שימאתי איתם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/12/06 21:17 ה בטבת התשסז

שאלה

שלום..

אני בת 18, ועד היום לצערי יצא לי להרגיש רגשות להרבה בנים בחיי.

ואני לא מתכוונת ל"הדלקות" , שזה בא וחולף לאחר זמן מה.

אני מתכוונת לקשר עמוק בין שניים.

הבעיה היא, שגם כשהוא הסתיים, כל אחד וסיבתו, אותו קשר נשאר לי בראש, ואולי גם לפעמים בלב.

אני שוב מתרגשת כשמשהו חוזר פתאום, או זיכרון שבא בקשר לזה.

היום כבר ב"ה הבנתי שכל זה לשווא בגיל שבו הייתי, ואני גם בטוחה שאני לא היחידה שסובלת מזה.

אבל מה אני יכולה לעשות?

איך אפשר לשכוח את הכל, למחוק את האנשים האלו מהלב, ולהתחיל כביכול מהתחלה, כמו דף חדש?

זה אפשרי בכלל? או שתמיד זכרונות כאלו ואחרים יעלו לי פתאום, ויפריעו לי בקשר שהוא באמת אמיתי..?

זה די מפחיד..

(אני לא מאמינה שהדחקתי את זה אצל כולם\חלקם, אבל אני לא יודעת, יכול להיות שאני טועה..)

תודה מראש!! ערב טוב!

תשובה

ב"ה

שלום.

אם מחליטים לסיים קשר אז אכן צריך לסיים אותו "עד הסוף" . אסור להשאיר דברים פתוחים או לא ברורים.
הסיום צריך להיעשות "כמו שצריך" עם כל כוחות הנפש וכל ההשקעה שבדבר. וכשזה נעשה כך אז באופן טבעי כשיש קשר חדש אז נכנסים אליו עם כל הכוחות וממילא הקשריפם הקודמים נשכחים או מטשטשים לאט לאט.
זה תהליך טבעי .
(אגב, אותם זוגות במגזר החילוני שחיים ביחד לפני החתונה כמה שנים ואח"כ נפרדים -אצליהם החשש שאת מעלה הוא כבד משקל כי מאוד קשה לשכוח קשר של חיים משותפים של כמה שנים מפני שהם נכנסו למערכת איטימית עמוקה מאוד שתהליך ההשתחרורות ממנה הוא יותר ארוך).

את מעלה חשש של אי יכולת הדחקה והחשש שלך הוא טבעי כי יש חויות שהאדם בורח מהם ורוצה לשכוח אבל יש חוויות שהוא לא רוצה לשכוח ויש חויות שלא צריך לשכוח ויש חויות שאין עליהם שליטה .וכל מקרה נדון לגופו לפי העיניין.
ההלכה מתייחסת לסוג חויה של חטא שאותו צריך לשכוח ועליו צריך לחזור בתשובה . ותהליך החזרה בתשובה מחזיר את האדם לאותה נקודה בה הוא היה לפני המפגש עם החויה השלילית. ומכאן הוכחה שאם באמתץ רוצים לשכוח משהו אז שוכחים ממנו. הכל תלוי בדעת. הכל נמצא במחשבה הכל תלוי ברצון שלך לשלוט במחשבות.

ועייני גם בתשובתי "לצאת במקביל" ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show/44500

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.