לא מסתדר לי שצדיקים הם פחות ממני

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/02/16 12:22 ט באדר א'

שאלה

שמי מיכל ואני בעלת תשובה כ 5 שנים. ברוך השם

ואני לא מבינה את האימרה שבעלי תשובה הם גדולים יותר מצדיקים. זה לא מסתדר לי?איך זה יכול להיות? זה לא הגיוני. אשמח אם אקבל תשובה לשאלתי זו. כי זה מציק לי .

תודה מיכל.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אשרייך ואשרי חלקך שזכית להיות "בעלת תשובה".לא כל אחד זוכה להקרא כך!!
ולעצם העיניין מרן החיד"א מסביר שמי שעושה תשובה על עבירות ומתקן את דרכיו הרי שכל העברות הופכות לזכיות!!! [ז"א בנוסף ]לכל המצוות שאת עושה אז כל העבירות שהיו בעבר הופכים לזכיות גדולות. ואפילו הזדונות נהפכות לזכיות ולמצוות.
[ודבר זה לא נמצא בצדיקים]! ולכן "במקום שבעלי תשובה עומדים- צדיקים גמורים אינם עומדים"

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.