לא להתחרט כל היום!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/08/03 14:50 כב באב התשסג

שאלה

למה יש זמן מוגבל לתחנון?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

אם כוונתך מדוע יש זמן מוגבל במשך היום - אין הגבלה כזו. רק לתפילה ולקריאת שמע יש זמן מסויים.

אם כוונתך לשאול מדוע יש ימים שבהם אין אומרים תחנון - הסיבה פשוטה, שהזכרת העוונות אינה דבר משמח במיוחד, ולכן במועדים שמחים לא מזכירים אותם.

ואם אתה שואל על עצם ההגבלה. שלא לומר תחנון פעמים ברציפות וכדו'. הסיבה היא כי איננו צריכים להיות כל היום בצער ובחרטה.

אנחנו צריכים ללכת קדימה ולראות מה אנחנו יכולים לעשות ולקדם ולשפר אבל לא להיות שקועים כל הזמן בעבר.

יש להשקיע בזה זמן מסוים וחשוב כדי שנדע לבקר את עצמינו ולדעת לתקן. אבל צריך להזהר שלא להיות שקועים כל הזמן בביקורת.

בהצלחה
כל טוב.