לא לדבר עם בנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/08/05 21:46 טז באב התשסה

שאלה

ברוך ה' קיבלתי על עצמי שלא לדבר עם בנים סתם...אבל לפעמים אני מרגישה שהדבר פוגע באנשים שנהגתי לדבר איתם וניתקתי איתם קשר.

האם עדיף להשאיר את המצב כמו שהוא?

תשובה

בס"ד

עדיף להמעיט כמה שיותר. אני מבין שבגלל מה שאת מאינה וחושבת (נכון) זה לא נעים לא לדבר עם בנים כי זה עלול להביא להרהורים ומחשבות לא בריאות, או לקשר לא בריא. וזה בסדר גמור.
למה ההרגשה הלא נעימה שלו עדיפה על ההרגשה הלא נעימה שלך?

אם מישהו אומר לך שלום. את יכולה לענות לו שלום קריר. או ניד ראש להראות שאת מתיחסת אליו. וזהו. לאט לאט אנשים יתרגלו לכך שאת שומרת צניעות.

כמובן שעם קרובי משפחה וכד' השלום פחות קריר.
עם אחים ה"שלום" חם ופתוח.

בהצלחה