לאפות בתנור בחג

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/05/10 10:23 ד בסיון התשע

שאלה

בס"ד

שלום רב!

האם מותר לכוון תנור ע"י שעון שבת שיפעל בבוקר החג וישמש לאפייה?

(שהרי בחג מותר בישול מאש לאש שלא כמו בשבת שנאסר בה בישול גם ע"י פלטה ומותר רק חימום..)

תשובה

ב"ה

שלום.

אפיית הבצק בתנור אפייה מותרת ביום טוב.אבל הדלקת התנור אסורה מדין הבערה שהרי מותר רק להעביר אש מאש שדולקת מערב יום טוב .
ולכן אפשר לאפות רק אם התנור מופעל על ידי שעון שבת מערב יום טוב.

אגב, אסור לנפות את הקמח ביום טוב ויש לנפותו לפני כן. וכן אסור למדוד את כמות הקמח אלא רק לאמוד בערך את הכמויות.

ויש בזה עוד דינים כגון הפרשת חלה ועוד .

חג שמח,

עוזיאל אליהו,

.