לאן ללכת בשירות הלאומי?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/06/09 14:18 כ בסיון התשסט

שאלה

שלום הרב!

אני מאוד מתלבטת בבחירת שירות לאומי.

אני מבינה ששרות לאומי זה דבר שחשוב מאוד לעמ"י כדי לחזק אותו מבפנים ולאחד אותו ולכן אני לא יודעת אם לבחור בתחום החינוך כמו חינוך מיוחד או לימוד יהדות לחילונים וכו' או לבחור בתחום שהוא יותר משרדי-במשרד הביטחון שגם העבודה שם היא תרומה חשובה .אבל אני לא יודעת אם לבחור בתפקיד שהוא טוב בשבילי בשביל העתיד או לבחור בתפקיד שהוא חינוכי והוא תורם יותר לעם עצמו. עפ"י איזה שיקולים אני צריכה לבחור?ברור לי ששני התפקידים תורמים לעם וגם לי אישית אבל בתחום החינוך התרומה היא יותר לעם ובמשרד הביטחון לדעתי היא תרומה יותר בשבילי.

תשובה

שלום

זו הכרעה שלך.

בשני המקומות המדינה הגדירה שזהו צורך לאומי. המדינה היא האחראית להגדיר מה היא צריכה, אנו חיים במדינה ולא בקהילה או משפחה.

על כן, אם יש שיקול נוסף לאחד המקומות, הכריעי על פיו, שכן המדינה הגדירה את שניהם כחשובים.

כל טוב