לאכול בכלים של חמץ בערב פסח

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/03/02 01:09 יב בניסן התשסב

שאלה

שלום רב

הרצוני לשאול את הרב לגבי ערב פסח וסוף זמן אכילת חמץ בבית שלא לנים בו בכל חג הפסח.

השנה אנו לא נמצאים בבית במהלך החג ומן-הסתם אנו לא מכשירים אותו. כמובן שבערב החג אנו נעשה בדיקת חמץ אך מה הן ההלכות לגבי זה? כאשר מגיע סוף זמן אכילת חמץ האם מותר לאכול ולבשל בכלים שהם חמץ? או עדיף בחד פעמי? כמובן שאסור לאכול חמץ אך מה הדין לגבי האוכל אותו נאכל בערב החג האם הוא חייב להיות לגמרי כשר לפסח או מספיק ללא חמץ?

לתשובת הרב אודה

בברכת חג כשר ושמח לכל עם ישראל וגאולה שלמה בקרוב.

עמי בראון

תשובה

ב"ה

שלומות!

יש שתי אפשרויות: א ושאתם מוכרים את הבית ולא מכשירים אותו כראוי, מה שנמצא בעדיפות שניה או שאתם מכשירים את הבית לפסח גם אם לא בדקדקנות יתירה.
בשני המקרים הללו אסור לכם להשתמש בכל מה שיש לו נגיעה לחמץ. ממה נפשך, אם מכרתם את החמץ הבלוע בכלים זו שאלה גדולה ביחס לשימוש בכלים אלה אחרי זמן ביעור חמץ וכן ביחס למוצרים שיש בהם ח"ח אף שאינם חמץ.
לכן עליכם לאכול אוכל כשר לפסח ובכלים חד פעמיים.

זאת ועוד, אם יש לכם ילדם קטנים הם עלולים לחשוב מכך שמותר בכל ערב פסח לאכול מכלים כאלה ואכמ"ל.

בברכה,

שי