לאיזו ישיבה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/07/12 22:15 כ בתמוז התשעב

שאלה

בננו- ילד בעל פוטנציאל ומוכשר ביותר, לא אוהב מסגרות ואין לו מוטיבציה ללמוד, הוא עולה לכיתה ט, ואני לא יודעת איזו מסגרת לבחור עבורו- ישיבה עם בגרות ורצינית(בר אילן, בית שלמה) או מקום שפחות לוחצים מבחינה לימודית (אלוני הבשן, חברותא).

אם יתנו לי לשוחח עם מישהו- אודה לכם, ואם לא- אשמח לקבל רשימת ישיבות מתאימות.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עדיף שהבן יבחר בעצמו את המקום שהוא רוצה, כך תהיה לו מחוייבות אישית לבחירה שלו.

כדי לבחור, רצוי לבקר במקום ולהתרשם (צריך לבוא בתקופת לימודים, בזמן החופש זה חסר ערך).
התרשמות משמעותית יותר תהיה על ידי מפגש או שיחה עם תלמידים שלומדים במקום. על פי רוב הצעירים מבינים זה את זה ולפי מה שהם שומעים מהחברים הם יכולים לחוש אם יהיה להם טוב במקום.

את ציינת ארבעה ישיבות כחלופות - יש המון אפשרויות נוספות.
יש אתרים שמסייעים להכיר מקומות חינוך שונים, כגון:
http://stender.co.il/

נ.ב.
לעיתים קרובות חוסר המוטיבציה נעוץ בקשיי ריכוז או למידה (אצל ילדים מוכשרים הקשיים לא מורגשים).
כדאי לכם לעשות לילד איבחון פסיכו דידקטי כדי לשלול אפשרות כזאת.