לאבטח טיול בשלושת השבועות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/02 01:32 כ בתמוז התשסב

שאלה

האים מותר לי לאבטח טיול בשלושת השבועות?

תשובה

ב"ה
מיקי שלום
נפסקה ההלכה ש:

לא יוצאים בימים אלו לטיול של תענוג, אומנם אם זהו הזמן היחידי שיכול לצאת עם ילדיו או שיוצא לשם רפואה,או פרנסה יכול ללכת עד ר"ח אב, אך מר"ח אב עד י' באב לא ילך כלל לבריכה ולטיול.

ולכן מותר לך לאבטח טיול שמתבצע עד ר"ח אב- ומשנכנס אב ממעטין בשמחה ,למרות שזו עבודתך ואתה יוצא על תקן של "מאבטח" ולא על תקן"מטייל".

דע לך כי בימים אלו צריך להזהר מכל מיני סכנות וספק סכנות כגון: זהירות בדרכים, שלא לילך יחידי משעה ד' עד שעה ט' וכן שלא לילך אז בין חמה לצל \דבר זה אפשרי רק להולכי רגל, אך הנוסע ברכב אי אפשר לו להבחין ואין לחוש\ לא ישים כסף בפיו, ישטוף היטב את הפירות שאוכל וכו.

כיוון שכך למה לך להכניס עצמך למצב של ספק סכנה?

בברכה,

עוזיאל