כתיבת עבודות במחשב בחוה''מ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/10/03 14:09 יב בתשרי התשסד

שאלה

לכבוד הרב שלום,

עברתי על השו"תים וראיתי שיש איסור לכתוב במחשב בימי חוה"מ.

ברצוני לדעת מה עליי לעשות עם העבודות שעליי להגיש יחד עם חברותיי מיד אחרי החג, אלה עבודות ארוכות ומורכבות, ולא הצלחנו לסיימן לפני החג. האם אני יכולה להגיד לחברותיי הלא דתיות שיכתבו במקומי במחשב?

האם זה נחשב "דבר האבד" ולא תהיה לי בעיה לכתוב במחשב?

בתודה ובכבוד רב.

תשובה

בס"ד

"חילוניות" הם לא "גוי של שבת". ואסור שהם יכתבו לך מה שאסור לך.

תבקשי ממקום הלימודים דחיה ל"זמן הגשת העבודה" והסבירי שאסור לך לכתוב בחול המועד.

לא מאמין שהבקשה תדחה אבל אם בכ"ז הבקשה תדחה. יכול להיות שהם קצת יכעסו - לא נורא.
אבל אם אי הגשתה במועד תגרום לך שלא תקבלי את התעודה של סיום הלימודים וכד' - הרי זה דבר האבד ומותר.

במקרה שמותר - השתדלי לעשות את המינימום. זאת אומרת את ודאי צריכה לקרוא וללמוד ורק אחר כך לכתוב את סיכומיך. נסי לכוון את צעדיך כך שלימוד יהיה בחול המועד והכתיבה אחר כך.

את יכולה לכתוב ראשי פרקים בחול המועד. סימנים שיעזרו לך בכתיבת הסיכום אחר כך.

בהצלחה