כתובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/03/06 00:30 כח באדר התשסו

שאלה

חברתי העומדת בתהליכי גירושין גילתה דבר מזעזע- בכתובה שלה יש רווח במקום כתיבת הסכום וללא כל סימן שניכתב סכום איפעם האם הרב חושב שיש בעיה לגבי כשרות הכתובה והאם היא קבילה ,האם יש צורך הילכתי לתקן את שלא נעשה או שאין צורך?תודה רבה לכבוד הרב

תשובה

שלום וברכה
צריך לראות את הכתובה.
אין הכרח שהיא פסולה, כיוון שייתכן ועיקר כתובה מופיע בה, ותפסת מועט תפסת.
כדאי ללכת לרב ולהראות לו את הכתובה כדי לדעת האם היא פסולה או כשרה, וזאת כיוון שההלכה לא מכירה במושג "בהליכי גירושין" וכל עוד הם נשואים הם צריכים להיות נשואים עם כתובה, שאולי אף תציל את שלום הבית שלהם.

כל טוב