כתובה , מקווה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/02/03 05:03 כג באדר א'

שאלה

אם הבנתי נכונה הרי שהכתובה היא כתב רכישת הכלה על ידי החתן.האם ניתן לנסח את הכתובה באופן שבו הכלה לא תהיה בבחינת חפץ נרכש?

האם ניתן לנסח כתובה שוויונית ? שהרי שנינו עובדים ומתפרנסים ולא הוא המפרנס הבלעדי.

תשובה

שלום וברכה
הכתובה אינה חס ושלום רכישת האישה על ידי בעלה. אישה אינה שייכת לבעלה, כי אם שניהם שייכים האחד לשני. בכלל בכתובה כלל אין מדובר על הרכישה.
כתובה היא בעיקרה שני דברים: ראשיתה היא עדות על כך שהיו קידושין, ועל כך חותמים שני העדים. דבר שני - התחייבויות של הבעל כלפי האישה - בין התחיבויות כלכליות ובין התחייבויות של התנהגות ראויה שבין בעל לאישה.
בוודאי שניתן לחיות חיים שוויוניים, ואף להביא את הדברים לידי ביטוי בהסכם ממוני קדם נישואין בין בני הזוג. ברם, הסכם כזה לא יהיה הכתובה, כי אם ככל הסכם שבין בעל לאישה.
בסיום החופה אני אומר תמיד לבני הזוג כי בכתובה לא משתמשים, לאמור: הכתובה אינה גורם מעצב את חיי הזוג. היא רשת ביטחון, הניתנת לאישה, שגם בימי עננה וסגריר ביניהם יש לבעל מחויבויות כלפיה. את הכתובה שמים בדרך כלל ב'בויעדם' ולא משתמשים בה.
כל טוב