כתובה בנישואין

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/10/10 22:53 כו בתשרי התשעא

שאלה

בס"ד

הרב שלום,

אנו נשואים יותר מ24 שנים ב"ה,מאז ומתמיד גם כזוג טרי,היו ביננו מחלוקות ומריבות,אף אם קשות, ב"ה תמיד הצלחנו ליישר ההדורים,אך האווירה בבית לא תמיד נעימה,ואף קשה לעיתים,שנינו אוהבים מאוד וחווינו המון דברים יחד מה שחיזק אותנו יותר ב"ה.

נאמר לי שלעיתים יש צורך בבדיקת הכתובה שייתכן וטעות קטנה עלולה לגרום למצב .האם הדבר מותר? אודה עבור תשובתך,

בכבוד רב ממ

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

מה שצריך לעשות זה לבדוק את דפוסי התקשורת ביניכם,

מריבות בלתי פוסקות זה לא גזירה משמים, אם לומדים מיומנויות תקשורת, הקשבה, הכלה, אפשר להגיע למערכת זוגית מאוד נעימה ללא המריבות וללא צורך מתמיד ביישור ההדורים,
צריך לעבוד על הבנת הזולת הכרה בצרכים שלו נתינת לגיטימציה לדעותיו ורגשותיו,
עבודה על תאום צפיות ועוד,

אלו מיומנויות נרכשות, שאפשר ללמוד בקורסים בהדרכה אישית וכדומה.
שווה את המאמץ.

אם יש טעות בכתובה צריך לתקן אבל לא בגלל זה אדם נמצא במצב זוגי מסויים

בברכה,

דני ארגמן