כשרות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 31/01/02 07:47 יח בשבט התשסב

שאלה

האם מותר להכין תבשילים עם דגים וחמאה?

תשובה

למלכה שלום וברכה

איסור בישול\אכילה של דג עם חלב/גבינה לא מופיע כלל בשו"ע. אמנם כתוב בבית יוסף על יור"ד ס’ פ"ז בד"ה "שדגים … מותר לאכלם בחלב": מ"מ אין לאכול דגים בחלב מפני הסכנה.
פוסקי האשכנזים כתבו שזה טעות סופר בב"י ושלא נהגו כלל וכלל איסור בדגים עם חלב.
לעומת זאת הרבה מפוסקי הספרדים האחרונים פסקו כן לאסור דגים עם חלב. אבל לא כל הספרדים נהגו איסור בזה. ויש שנהגו אסור חלקי כגון דג עם חלב אבל התירו דג עם חמאה. לכן ספרדי שלא ידוע לו מה מנהגו צריך לברר מהו מנהג אבותיו ולעשות כן.