כשרות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/06/16 12:01 יז בסיון התשעו

שאלה

היי,

כמה שאלות בנוגע לכשרות:

1) האם ניתן להכשיר כלי פורצלן ע״י הגעלה?

2) האם בזמן ההגעלה, אני שם בכלי פלסטיק גדול מאוד מים חמים, אני יכול כל פעם להכניס צלחת ולהוציא ואז להמשיך. או שכבר בצלחת הראשונה היא פולטת למים החמים ואז אסור להמשיך להגעיל בהם מחשש שהכלים האחרים יבלעו.

3) האם צריך להוסיף סבון למי ההגעלה?

4) בנוגע להטבלה, האם כלי פורצלן צריכים הטבלה?

5) האם ניתן להטביל מחבת שכבר השתמשו בו לבשרי ולא הוטבל מההתחלה.

6) בנוגע להגעלת סירים, הבנתי שאפשר ע״י חימום מים חמים בסיר על הגז, האם לאחר מכן מספיק מעל הכיור לשפוך מים חמים מקומקום על חלקו החיצוני.

תודה רבה מראש,

בן

תשובה

שלום
1. לא (במקרים של הפסד גדול, יש מתירים)
2. ההגעלה צריכה להיות 24 שעות אחרי הפעם האחרונה שהשתמשו בכלים, ולכן הטעם שיש בהם הוא פגום ואינו אוסר.
תוספת - ההגעלה מתבצעת על האש, כלומר בסיר שעומד על האש, והמים צריכים לרתוח, כלומר, לבעבע בזמן ההגעלה
3. מעיקר הדין, אם עברו 24 שעות מהשימוש האחרון אין צורך.
בהגעלות ציבוריות נהוג להוסיף חומר פוגם, מחשש שיש כאלו שלא עברו על הכלים שלהם 24 שעות.
4. כן. ללא ברכה
5. בוודאי. כל עוד לא הוטבל אסור להשתמש וצריך להטביל.
6. אם יש אפשרות להגעיל את הסיר בתוך סיר גדול ממנו, כך ראוי. אם הוא גדול מדי, אין צורך לשפוך מבחוץ, אבל יש צורך שהמים הרותחים יגלשו מעל השפה. את זה עושים על ידי שמרתיחים את הסיר כשהוא מלא כמעט עד הסוף, ואז כשהמים רותחים מכניסים משהו שיגרום למים לגלוש (צריך הרבה זהירות, זה ממש יכול להיות מסוכן).
כל טוב