שאלה
- מחבת בשרית שחומם בה דג שנאפה בתבנית חלבית (כנראה לא בת יומה) האם צריכה הכשרה?
-שעועית שלא נבררה ובושלה (ועכשיו מלאת רוטב), האם מותר לאוכלה?
תשובה
בס"ד
שלום רב,
אם התבנית החלבית היתה נקיה לגמרי - אין צורך בהכשרה
ועיין תשובה מנומקת היטב בענין
https://www.kipa.co.il/ask/show/97212-חזקת-חלבי/בשרי
לגבי ברירת השעועית - יש כאן שאלה של חזקה - האם הסוג הזה מהייצור הזה חשודה כמתולעת או שתמיד היא נקיה.
עיין תשובה מדויקת
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=79975