כשרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/01/13 00:11 יב בשבט התשעג

שאלה

שלום, בכלי שהוכשר אצלנו בבית נשאר חתיכה של אוכל דבוקה לכלי מלפני ההכשרה, והיום השתמשו בכלי... האם מותר להמשיך להשתמש בכלי או שעלינו להגעיל את המחבת מחדש? והאם אפשר להגעיל רק את החלק הקטן שעליו הייתה החתיכה? תודה מראש!

תשובה

שלום!

לצורך התשובה יש להקדים שיש בעיה להגעיל כלים, כי הרי בלוע בכלי הטרף טעם איסור, והוא יפלט למים הרותחים של ההגעלה ויאסור את סיר ההגעלה ושאר הכלים שיגעילו בו.

לכן יש שתי שיטות כיצד רגילים להגעיל:

א. לא מגעילים כלים בני יומם (שהשתמשו בהם ביד סולדת בו ב-24 שעות האחרונות). הטעם שנשאר בכלים שאינם בני יומם נחשב לטעם פגום שאינו אוסר.

ב. שמים במי ההגעלה כמה טיפות סבון או חומר בעל טעם פוגם אחר.

את המחבת בכל אופן יש להגעיל שוב את כולה (כי יש לחשוש להתפשטות הטעם).

את סיר ההגעלה וכל הכלים שהוגעלו במים אחרי הגעלת המחבת:

אם לא שמו טעם פוגם (כגון סבון) במים ואין במים שישים כנגד החתיכה האוסרת - כולם טרפים וצריך שוב הגעלה.

אם שמו חומר פוגם צריך להכשיר שוב רק את המחבת.

בהצלחה!