כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/03/12 11:28 ב בניסן התשעב

שאלה

ברצוני לברר כיצד יתכן מצב בו לרשת מסוימת שיש לה הרבה סניפים ברחבי הארץ יתכן שחלק מהסניפים יהיו עם תפריט חלבי כשר וחלקם עם תפריט חלבי כשר למהדרין וחלק עם תפריט לא כשר לחלוטין (בסניפים אלו מוצע תפריט חלבי ובשרי)?כיצד בכלל ניתן לרשת כזו תעודת הכשר?האם עצם העובדה כי בחלק מהסניפים של הרשת מוצע תפריט לא כשר לא פוסלת את האמינות של הכשרות בכל הסניפים של אותה הרשת? האם אני כאדם דתי יכולה לסמוך על תעודת הכשרות למהדרין בסניפים של רשת כזו??

תודה על הבהרה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כמובן, המוצרים שיוצאים מהמטבח המשותף של כל הרשת צריכים להיות כשרים או כשרים למהדרין. בהשגחת הרבנות המקומית.
אבל למרות שזו רשת - לכל סניף יש אוטונומיה רבה מאוד.
כל סניף מחזיק משגיח משלו ומקיים רמת כשרות רגילה או מהדרין.
אם לדוגמא יש רשת של סטייקים - הבשר שמגיע לסניף חייב להיות כשר למהדרין.

אפשר שבסניף אחד יכינו כריך של בשר וגבינה יחד - זה כמובן פסול לחלוטין. לסניף כזה לא תהיה תעודת כשרות למרות שהבשר של הסטיקים כשר למהדרין.

אפשר שבסניף אחר תהיה הפרדה בין בשר וחלב אבל את הירקות לסלטים הם יקנו בשוק המקומי בלי כל בדיקה.
לעומתם בסניף 'מהדרין' יש משגיח שבודק מהיכן קונים כל ירק וכל תבלין וכד' - לכן רק הסניף הזה הוא מהדרין.