כשרות תוסף מזון צמחי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/06/12 07:30 יז בסיון התשעב

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב,

אני צריכה ליטול תוסף מזון מבחינה בריאותית לתת-תפקוד של בלוטת התריס. התוסף הוא תרופה פרוביוטית המכילה את החיי׳דק הידידותי אסידופילוס וחיי׳דקים ידידותיי׳ם נוספים- כאשר קיי׳מות בשוק החברה ״אלטמן״ ו״סולגאר״.

״אלטמן״ מיי׳צרת תרופה זו עם כשרות חלבית, אך היא מכילה חלב נוכרי ואיני אוכלת מוצרים המכילים חלב/אבקת חלב נוכרי.

האופציה השניה היא של ״סולגאר״- זו תרופה צמחית- קפסולה לבליעה (ללא טעם), אך אין לה הכשר. כתוב על האריזה שזו תרופה שאינה מכילה: שמרים, חיטה, גלוטן, סויה, חלב ומוצריו (לקטוז וקזאין) ומיוצרת ללא חומרים משמרים, חומרי טעם וצבע מלאכותיי׳ם.

בנוסף, באנטרנט כתוב על התרופה: ״סולגאר הצליחה לפתח מצע גידול פטנטי (מצע גידול של החיי׳דקים) שאינו חלבי המורכב מתערובת של פחמימות, מינרלים, מלחים וסוכר. התערובת אינה מכילה את 8 האלרגנים הידועים: דגים, חלב, ביצים, רכיכות, אגוזים, בוטנים, חיטה, סויה״ (http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225

תשובה

בס"ד
שלום רב,

טלפון של רב שאפשר להתיעץ אתו בשאלות על כשרות מוצרים של סולגאר

http://www.solgar.co.il/?CategoryID=399