כשרות של בעלי תשובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/01/02 05:46 ט בשבט התשסב

שאלה

האמנם נכונים דברי חברתי, שחזרה בתשובה ונעשתה חרדית, לפיהם הכשר של רבנות הוא 90% טרף??? רק כדי לסבר האוזן אומר, כי התארחתי אצלה השבת, ואת האוכל שהבאתי מביתי(הכשר ברמת הרבנות הראשית) נאלצתי לאכול בכלי פלסטיק, כדי שלא יטריף את כליה.

תשובה

בס"ד

דבריה של חברתך לא כל כך נכונים, אבל אין לך לכעוס עליה כיון שהיא רק עכשיו נכנסה לעולם היהדות ואינה יודעת מה נכון ומה לא ולכן היא מחמירה על עצמה בדברים שהיא לא כל כך יודעת ושומעת כל מי שאוסר רק כדי להיות בטוחה.
אין לי בעיה עם ההחמרה שלה על עצמה. כך נוהגים הרבה מאלה שחוזרים בתשובה בשלבים הראשונים שלהם.
קצת מזה הוא נסיון לכפר על העבר שלהם בבעיות כשרות, וקצת כמו שכתבתי. הטוב היה אם היא לא היתה פוסלת אחרים אלה מחמירה על עצמה - אבל לא היא כתבה את השאלה אלא את - ולך אני עונה.
כשרות של רבנות אינה טרף. רוב מוחלט של הרבנויות שומר על רמה של כשרות טובה. יש מקומות שצריכים שיפור - מי שמחמיר על עצמו לקחת כשרויות של בד"צים למינהם - תבוא עליו ברכה. כיון שבדרך כלל הם יותר מקפידים על רמה של כשרות כיון שהם מטפלים בחלק יותר קטן של מערכת הכשרות ויכולים לשמור על רמה יותר טובה.
מכאן ועד אכילה בכלי פלסטיק והוצאת שם רע על כשרות הרבניות יש מרחק רב מאוד וכדי לא לעבור אותו