כשרות שוקולד שנקנה בדיוטי פרי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/09/13 15:04 ח בתשרי התשעד

שאלה

שלום

קיבלתי מהבוס שלי שוקולד זה במתנה ואיני יודעת אם יש לו כשרות

אין שום סימן מיוחד והאותיות גם כל כך קטנות שאני לא רואה היטב

אשמח לבדיקתך איפה רואים את סימן הכשרות ואם בכלל כשר (נקנה בדיוטי פרי , ברור לי שזה לא מחייב שיהיה כשרות , אין לי בעיה עם חלב נוכרי במידה וזה כשרות מהסוג הזה )

שם השוקולד

Milka Candy

Candy, Choco-Swing

מספר ברקוד

אודה לתשובה מהירה

אוסנת

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כאשר מוצר כשר יש עליו סימון של כשרות (יש בחו"ל סימונים שונים - עייני בקישור).
לעיתים מוצר נמכר בארץ בקו ייצור כשר ובחו"ל בקו יצור לא כשר. לכן חייבים למצוא סימן כשרות על המוצר עצמו.
אם אין סימון - לא כשר.

יש רשימות של מוצרים כשרים, צריך לחפש ברשת (להלן שתי דוגמאות).

http://en.kosher.co.il/Page.aspx?lang=he