כשרות משחות שיניים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/08/03 04:06 כב באב התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

עליתי מצרפת לפני כמה שנים ושם, הוראת הרבנות הראשית לגבי כשרות של משחות שיניים הייתה חד-משמעית : משחת שיניים הינה כשירה אם ורק אם היא לא מכילה (אני מקווה שקוראים לזה ככה) "גליצרינה" (glycerin). למרבה הפלא, אני מוצא בארץ שרובן ככולן של המשחות עם השגחה כן מכילות את אותו רכיב.

תודה מראש על ההבהרה.

דניאל

תשובה

בס"ד
גליצרין הוא נגזרת של שומן. יכול להיות שומן מן החי וכנראה שזה כך בצרפת. ויכול להיות שזה שומן מהצומח. וכך זה בדרך כלל במדינת ישראל.