כשרות מצלה- מנגל לפסח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/03/07 21:33 א בניסן התשסז

שאלה

האם אפשר להשתמש במצלה (מנגל/גריל) שהשתמשו בו במשך השנה בפסח? בהתחשב בעובדה שבמהלך השנה השתמשו בו רק לצליית בשרים

במידה ואסור מה הסיבה?

האם יש בכלל חמץ בבשר של כל השנה?

תשובה

ב"ה

שלום.

תלוי איזה מנגל יש לך כי יש כל מיני סוגים .

ואם אתה מדבר על מנגל פשוט של גחלים אז יש צורך לנקות אותו היטב! ולהסיק אותו באש למשך כשעה.
את הרשת יש ללבן באש ואם היא מאוד משומשת ולא נקיה אז יש לקנות רשת חדשה.
ובמנגל חשמלי יש ללבן אותו ע"י הבערתו לאחר ניקיון יסודי ויש גם להגעיל את המגש התחתון.

חג שמח וכשר,

עוזיאל אליהו