כשרות מזווה לאחר פסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/01/14 23:52 ד בשבט התשעד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

לאור המצב הבטחוני הרעוע, החלטנו ליצור מזווה מזון למקרה מלחמה או למקרה פעולה צבאית נרחבת כגון "עופרת יצוקה" או "עמוד ענן".

שמנו במזווה שימורים שונים, שמן, סוכר, מלח וגם הרבה קטניות, אורז ומוצרים מחיטה, כגון פתיתים, אטריות וקוסקוס.

המזווה נמצא במחסן, שמשרת אותנו לאיחסון חפצים שלא משתמשים בהם בפסח, כלומר הוא נמצא במבנה סגור, שבפסח לא נכנסים לשם כלל.

עוד מעט פסח, מה עלינו לעשות עם המזווה שנועד (אני מדגישה) למקרה בטחוני חמור בלבד? האם לחסל את כל תכולתו או שניתן לשומרו? ובמקרה שניתן לשומרו, האם יש לעשות עליו מכירת חמץ?

אודה לך אם תסביר כיצד עלינו לנהוג עם אוסף המזון הנ"ל.

בתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הכי נכון להכין מזווה שלא יהיה בו חמץ ממש.
אפשר לשמור קופסאות שימורים של פירות וירקות (חמוצים) בשר, קטניות דגים.
אפשר לשמור שמן, סוכר, מלח, קטניות ואורז.
אפשר לאחסן גם מוצרים מתירס: קמח תירס, קורנפלור, קורנפלקס וכד´

אבל את כל המוצרים שעשויים מחיטה (ושעורה): קרקרים, אטריות, פתיתים וקוסקוס. את כל אלה צריך להתחיל לאכול כדי לחסל אותם עד פסח.

אני מאחל לכולנו שלום ושלווה השקט ובטח.