כשרות מוצרי בישום לפסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/03/02 05:10 טז בניסן התשסב

שאלה

שלום רב

ברצוני לדעת האם השימוש במוצרי בישום (כגון AFTER SHAVE, בשמים למיניהם) מותר בפסח או אסור לדעת האשכנזים?

תשובה

בס"ד

אנחנו לא משמשים בכל המוצרים שמכילים חמץ בפסח אפילו אם משתמשים בהם שלא בדרך אכילה. כגון בושם או משחות למינהם.
סיבת הענין היא כי חמץ בפסח אסור בהנאה - אפילו לא לתת לכלב לאכול.
יש מתירים בגלל שהאפטר שייב לא ראוי לאכילת כלב. ואנו לא סוברים כמותם כיון שהעובדה שאינו "ראוי לאכילת כלב" הוא כלל שאומר שלחמץ זה אין שום חשיבות. אבל לאפטר שייב הזה אם יש חשיבות גדולה בשבילינו, אנו קונים אותו בכסף מלא, ואנו משתמשים בו - על כן אי אפשר לומר שאינו חשוב. ולכן אנו נוהגים בו איסור בהנאה, בין לספרדים ובין לאשכנזים.

חג שמח