כשרות לפסח

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/04/14 09:26 יא בניסן התשעד

שאלה

ויטמין B12 של סולגר.

ראיתי שהוא לא מופיע ברשימת התרופות הכשרות לפסח.

בבית המרקחת הרוקחת אמרה לי בע"פ שהוא כשר לפסח (כנראה שהיה כשר בשנה שעברה כי כשהיא אמרה זאת עדיין לא פורסמו התרופות הכשרות של תשע"ד).

מצד אחד- ויטמין B12 הוא טבליה למציצה בטעם פירות כך שוודאי חייב כשרות לפסח

מצד שני- אני בהריון (שליש ראשון) וצימחונית, ויהיה בעייתי אם יחסר לי B12.

מה לעשות במצב זה? לוותר לשבוע אחד על הויטמין? או אולי הוא אכן כשר (יכול להיות שלא הצלחתי למצוא אותו ברשימה והוא אכן מופיע?)

תודה רבה וחג שמח!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ויטמין B12 של סולגאר כשר לפסח.

בברכה,

דני ארגמן