כשרות לפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/03/13 23:31 יז בניסן התשעג

שאלה

שלום לכל הרבנים ברצוני לשאול שתיתי בטעות מיץ ספרינג אפרסק שיוצר בתאריך 07/01/13 ואין עליו חותמת של כשרות לפסח שתיתי בהסח הדעת איך לדעת אם או כשר או יש בעיה של חמץ ומה עלי לעשות תודה וחג שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אחרי ששתית זה כבר לא משנה עד כמה היה שם תערובת חמץ.
העבירה היא בכך שלא בדקת שאתה מכניס לפה אוכל שהוא כשר לפסח. זלזלת באיסור חמץ.
תשובה ותיקון לחטא נעשים על ידי וידוי שיש בו שלשה חלקים:
1. הכרה בחטא - להבין שעשית מעשה פסול.
2. חרטה - להצטער על כך מאוד.
3. קבלה לעתיד - להיות מאוד מודע לכך שלא מכניסים לפה דברים שלא נבדקה הכשרות שלהם.

מתוך השאלה נראה שיש לך כבר הכרה בחטא וחרטה.
עליך לקבל על עצמך שלעתיד לא תהיה לך בשום אופן הסחת דעת ממה שאתה מכניס לפה בפסח.

חג שמח!