כשרות לימות החול

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 05/08/02 12:28 כז באב התשסב

שאלה

בעקבות תשובה שניתנה בשם הרב בנושא -

א. נותן הכשרות הינו הרב שלום לוי, ו ל א הרב צפניה דרורי !!!

ב. שנים עבדתי במסעדה (לא במטבח) שקיבלה הכשר כזה, ואני יודעת שאין כל הפרדה בין כלי בישול ואכילה לשבת ולחול, ואין גם דרישה כזו.

המשגיח מפקח על בדיקת תולעים, ערלה וכשרות המוצרים, אך לא יותר.

האם מישהו מהרבנות הראשית מודע ל"הכשרים" האלה, ומאשר כשרות ברמה מופחתת ?

ידוע לי שגם לאורך חופי הכנרת נהוגה כשרות דומה, ע"י הרב דידי, אך איני מכירה רבנים נוספים שנוהגים כך.

ולעצם העניין - מותר או אסור לאכול במסעדה כזו ?

בברכה,

תשובה

ב"ה כ"ז מנחם-אב תשס"ב

לציפי שלום!

כיון שכשרותם של כלים שבשלו בהם בשבת תלויה במחלוקת הפוסקים, ורבים מן האחרונים הקלו בענין זה, ניתן לעיין בספר כף החיים סימן שי"ח אות ט', וכן בארחות חיים סימן שי"ח אות א' ובשו"ת כתב סופר חלק אורח חיים סימן נ' ועוד.

בודאי שניתן לסמוך על הרבנים נותני ההכשרים למקומות אלו, והרוצה להחמיר יחמיר.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת